Piet Arfeuille
Paul De Cloedt

Piet Arfeuille schreef en regisseerde als freelance regisseur opmerkelijke en soms controversiële bewerkingen van klassiekers: Raadseltjes (naar Oedipus), Hamlet, Romeo & Julia en De Storm van Shakespeare. Veel van dit werk gebeurde voor hetpaleis in Antwerpen.

Tussen 2000 en 2008 werkte hij in Nederland voor ondermeer Het Zuidelijk Toneel en Productiehuis Brabant. Hij ensceneerde er een aantal woordenloze, beeldende voorstellingen. Vooral Are you ready, are you ready for love en Droomspel maakten op het publiek grote indruk.

In zijn hoedanigheid als artistiek directeur van Theater Malpertuis is er veel plaats voor divers werk: stevig teksttheater en repertoire (Tsjechow, Duras, Büchner, Carver) maar ook beeldende voorstellingen waarin het theater zich meet met andere kunstdisciplines, zoals in Yesterday (or how we felt about the rumour) met cineaste Nathalie Teirlinck of Medea (2022) met choreograaf Fabián Santarciel de la Quintana.
Ook maakte hij enkele voorstellingen met een politieke inslag: Recht zal zijn wat ik zeg! (2013) GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder (Tom Lanoye, 2015), Amor Mundi (2022) en Varkensstal (2023).