Lien Wildemeersch
Sofie Silbermann

Lien Wildemeersch (°1983) studeerde eerst Germaanse Talen en behaalde daarnaast ook een certificaat in de Wijsbegeerte en een diploma in de Lerarenopleiding.

Daarna studeerde ze Toneel aan het Conservatorium Gent (nu KASK), waar ze afstudeerde met grote onderscheiding.
Haar afstudeervoorstelling Manson/Mensen werd geselecteerd voor het ITs Festival in Amsterdam en voor haar vertolking kreeg ze de Kemn-A-ward als veelbelovend acteertalent.
Na haar afstuderen ging Lien meteen aan de slag bij NTGent. Daar speelde ze mee in talloze voorstellingen en werkte samen met o.a. regisseurs Luk Perceval, Johan Simons, Ivo Van Hove, Peter Verhelst, Wim Opbrouck, Susanne Kennedy, Michel Schröder, Julie Van den Berghe, Florian Fischer, Yahya Terryn en Liliane Brakema.

In 2017 speelde ze naar aanleiding van het doctoraat van Jan Steen de monoloog ‘4.48 Psychosis’ van Sarah Kane. Recent was ze nog te zien in Yellow (2022), in een regie van Luk Perceval.
Naast theater speelt Lien ook in films en televisieseries.
Lien is ook een getalenteerde muzikante: ze speelt piano, cello, harp en accordeon.

Jackie is haar eerste eigen voorstelling. Ze won op 7 september 2023 de Acteursgilde Theaterprijs 2023 in de categorie +35 voor haar performance in Jackie en de voorstelling werd in 2024 genomineerd voor de Ultima Publieksprijs.