Kunstenaar James Ensor (1860-1949) stierf 75 jaar geleden in Oostende. De stad herdenkt zijn vermaarde inwoner met het stadsfestival Ensor 2024 dat nog loopt tot september.

Het idee voor The Walk ontstond na het zien van de tentoonstelling “Scenes from the life of Christ”, een reeks van 32 Ensor-tekeningen van bijbelse taferelen in kleurpotlood. Eén van de tekeningen “Christ calming the storm” kan gelden als leitmotiv voor de creatie van deze unieke performance.

De wereld staat in brand, de zee stijgt - wat betekent het vandaag de dag om onze netten uit te gooien en samen op weg te gaan? Hoe geven we mekaar de hand als we niet dezelfde mening delen? The Walk probeert de storm van onzekerheden in onszelf en onder elkaar tot rust te brengen, aandacht gevend aan de omgeving en aan elkaar.

Artistiek leider Piet Arfeuille nodigde de Finse choreograaf Veli Lehtovaara, koordirigent Wim Verdonck en kostuumontwerpster Lieve Pynoo uit om samen met een groep van 20 lokale zangers-performers van alle leeftijden en genders een performance te maken in Oostende. The Walk is een voorstelling waarin verschillende genres samenkomen: muziek, beeld, beweging en schilderkunst.
De kustlijn van Oostende met zijn historische architectuur en natuurlijke omstandigheden wordt het podium voor deze wandelvoorstelling. The Walk beweegt zich langs de dijk, in de Japanse tuin, over de duinen en aan zee. De bonte groep interfereert met het landschap als een soort multisensorieel Ensorschilderij.

Van 27 april tot en met 12 mei 2024 liep The Walk twaalf keer hetzelfde parcours af in Oostende.

Dit project maakte deel uit van Ensor 2024, het veelzijdige stadsfestival met tal van expo’s en spraakmakende evenementen ter ere van het 75-jarig overlijden van kunstenaar James Ensor.

Première op 27/04/2024 in Oostende

Speeldata en tickets
Productie

Theater Malpertuis, De Baden van Oosten

Choreografie

Veli Lehtovaara

Dramaturgie

Piet Arfeuille

Dirigent

Wim Verdonck

Kostuums

Lieve Pynoo

Counter tenor

Pieter Depraetere

Speeldata

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland.