Hendrik is een toegewijd burgemeester met een respectabele staat van dienst. Met een vooruitstrevend wellnessproject heeft hij zijn gemeente op de tram van de 21ste eeuw gezet. Dan komt zijn broer Karel, een geëngageerde dokter, met het nieuws dat het water van het resort vervuild en levensbedreigend is.

In de bewerking van Ibsens klassieker richt Geert Six de spot voornamelijk op een bepaald soort politieke praktijk waarbij manipulatie en bedenkelijke financiële transacties vanzelfsprekend lijken. Toch is het geen genadeloze afrekening. Six tekent zijn burgemeester als een eenzaam en misleid man die het nooit anders gekend en geweten heeft. Z’n afgang is dan ook aangrijpend, als een koning die sterft.

“Geert Six maakt duidelijk dat de burger, als individu en ook in groep, recht van spreken heeft en dat daar ook de media, in casu de pers, een grote rol in spelen.” - Roger Arteel, Theatermaggezien

OVER REGISSEUR GEERT SIX
Als artistiek leider van het sociaal-artistieke gezelschap Unie der Zorgelozen creeërt Geert Six (1966) herkenbaar theater vanuit een sterk maatschappelijk engagement. In de stukken die hij veelal zelf schrijft, tekent hij het geworstel van de kleine mens met de wereld om zich heen. Opvallend is zijn sterk uitgepuurde tussentaal: West-Vlaams en recht voor de raap. In 2015 ontving Six de Prijs Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen.

Voorstellingen
België: 23

Première op 12/10/2017 in Unie der Zorgelozen

Speeldata en tickets
Productie

Unie der Zorgelozen & Theater Malpertuis

Tekstbewerking en regie

Geert Six

Tekst

Hendrik Ibsen

Spel

Karolien Delaere, Mie De Neve, Roselein Detavernier, Stijn Minne, Mieke Six, Jan Vanaudenaerde, Filip Vanderbeke & Christine Van de Voorde

Speeldata

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland.