DISCLAIMER: in deze voorstelling wordt, naast Nederlands, ook Engels gesproken.

Vorig seizoen verraste actrice en theatermaker Lien Wildemeersch vriend en vijand met vijf staande ovaties bij evenveel voorstellingen. Haar eerste eigen theaterproject, Jackie, was meteen een schot in de roos.

Veertien jaar lang verdiepte Lien zich in het leven en de persoon van Jacqueline du Pré. Al die tijd droeg ze Jackie met haar mee als compagnon de route. De Britse celliste werd haar muze, haar bron van inspiratie en ze navigeert sindsdien door het leven met Jackie als kompas.

Eindelijk kan Lien de intensieve band die ze met de muzikante opbouwde — over de grenzen van de dood heen —delen met een publiek. Het is een band die drijft op het belang van troost en humor, een onmetelijke liefde voor muziek en een onvoorwaardelijke lust for life. Jackie is dan ook geen biografie van Jacqueline du Pré, maar een zoektocht naar wat ons als mens verbindt en naar wat je kunt dragen in de soms gruwelijke onvoorspelbaarheid van het leven.

Lien Wildemeersch (1983) is een Vlaams actrice en theatermaker. Ze was jarenlang lid van het NTGent-ensemble. JACKIE is haar eerste eigen voorstelling.
Lien won op 7 september de Acteursgilde Theaterprijs 2023 in de categorie +35 voor haar performance in 'Jackie' en de voorstelling werd ook in 2024 genomineerd voor de Ultima Publieksprijs.

Beluister hier het interview met Lien op Klara en op Radio 1.

Lien over de zoektocht naar de fysieke vertaling op scène.

Speeldata en tickets
Productie

Theater Malpertuis

Idee en spel

Lien Wildemeersch

Dramaturgie

Daan Borloo

Coach

Renée Goethijn

Bewegingscoach

Bérengère Bodin

Kostuums

Jana Roos

Licht en geluid

Rik Teunis

Outside Eye

Alain Platel

Speeldata

Theaterfestival Boulevard
's Hertogenbosch (NL)
Compagnie Cecilia
Gent
Schouwburg Noord
Merksem
Theater Malpertuis
Tielt
Cultuurhuis
Merelbeke
Antigone
Kortrijk
Leietheater
Deinze
Westrand
Dilbeek
CC Ghybe
Poperinge
Schouwburg De Kern
Wilrijk
De Grote Post
Oostende