Choreografe Nicole Beutler inspireerde zich voor the exact position of things op een documentaire over de ziekte van Alzheimer, waarin een vrouw niet langer haar eigen naam kent. De voorstelling toont een constant verlies van greep op de werkelijkheid en de poging om alsnog te overleven door zich vast te klampen aan bekende rituelen en dwangmatige routine, een Beckettiaans universum maar dan met twee danseressen: Hester van Hasselt en Esther Snelder. Malpertuis coproduceerde de herneming van deze voorstelling.

“Houden we niet allemaal aan het bekende vast, uit angst voor het onbekende? Waarvoor ben jij bang? Imperfectie raakt mij. Knulligheid, de kwetsbare mens. Mensen met Alzheimer zitten gevangen in hun eigen brein. Het is indrukwekkend, triest, maar ook heel grappig soms. Lijven vol verhalen wil ik zien.” – Nicole Beutler

OVER NICOLE BEUTLER
In het verleden bouwde Nicole Beutler een trouwe band op met Theater Malpertuis. Niet alleen werd haar werk er op regelmatige basis getoond, Malpertuis was ook co-producent van de voorstelling 4:Still Life (2013). Piet Arfeuille verwoordt zijn fascinatie voor het werk van Beutler als volgt: “Haar werk bevat een trefzekerheid en een detaillering die ik niet vaak zie, het is intens emotioneel en de hunker naar samenzijn en harmonie is voortdurend voelbaar.”

Voorstellingen
België: 1 | Nederland: 15

Première op 12/11/2019 in Frascati Amsterdam

Speeldata en tickets
Concept/choreografie

Nicole Beutler

Performers

Hester van Hasselt & Esther Snelder

Muziek

Gary Shepherd & Wouter Snoei

Productie

Theater Malpertuis & NBprojects

Speeldata

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland.