Ter gelegenheid van de première van The exact position of things dook regisseur Angelo Vercamp in Endgame van Samuel Beckett.

Eindspel gaat over de perikelen van Hamm en Clov die tot elkaar veroordeeld zijn in een desolate huiskamer met op de achtergrond de ouders van Hamm in twee vuilnisbakken. Alle 4 hebben ze fysieke mankementen en kapotte herinneringen. Toch spelen ze met de gedachte dat de situatie kan veranderen en proberen ze zin te geven aan het leven dat hen rest.

Samen met Gert De La Marche en Annelies Vanborren presenteerde Angelo Vercamp gedurende een dik uur fragmenten uit Eindspel. In Eindspel-Beckett / A Case Study probeerden zij voelbaar te maken wat de mechanismen van Becketts schrijfstijl zijn en wat die zeggen over zijn kijk op het theater, het leven tout court en de mens in het bijzonder.

OVER SAMUEL BECKETT
Samuel Beckett (1906-1989) is beroemd geworden met toneelstukken als Waiting for Godot en het minstens even spitante Endgame. Voor Beckett bestond er niets geestigers dan ongeluk. Dat is voelbaar in de teksten die de personages spreken, maar ook in de situaties die uitzichtloos repetitief zijn en het wezen van de wanhoop blootleggen op een trefzekere en herkenbare manier.

OVER ANGELO VERCAMP
Angelo Vercamp (1992) is afkomstig uit Roeselare. Hij studeerde talen, geschiedenis en kunstvakken. In Juni 2019 voltooide hij zijn opleiding tot theaterdocent/regisseur aan de Toneelacademie van Maastricht. Zijn afstudeervoorstelling EVA bij Sint-Rembert Torhout (naar De kleine Eva uit de Kromme Bijlstraat van Louis Paul Boon) was meteen een schot in de roos en werd geselecteerd voor het Landjuweelfestival 2019 in Brussel. Naast maken en regisseren geeft hij ook les aan Stedelijke Academie in Roeselare.

Speeldata en tickets
Regie & onderzoek

Angelo Vercamp

Tekst

Samuel Beckett

Spel

Gert De La Marche & Annelies Vanborren

Speeldata

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland.