Op een morgen is een man gaan liggen. Het is niet duidelijk of het goed of slecht met hem gaat. Of hij slaapt of mediteert. Verdrietig is of bevrijd. Zakt hij weg in weemoed of grijpt hij in, in wat onwrikbaar lijkt? Is hij op zoek naar nieuwe woorden, een nieuwe manier van denken, een ander land, met ander licht? Het lijkt of hij een tussengebied betreedt waar verleden, heden en toekomst door elkaar lopen. Zijn adem wordt zachter. Steeds zachter.

Een constante in Arfeuilles werk is dat hij zelf zijn theaterteksten schrijft. Of het nu over bewerkingen gaat van bestaand repertoire of nieuwe toneelteksten, altijd moet de tekst door zijn pen passeren. Voor ‘De Zaak’ herschrijft hij de onsterfelijke mythe van Orpheus en Eurydice op een uiterst persoonlijke manier door het verhaal te vertellen van een man die op een dag besluit op straat te gaan liggen en niet meer mee te doen aan het spel van de wereld.

‘Een stille revolutie’ bloklettert De Standaard, die de voorstelling in haar eindejaarslijstje van 2011 op de tweede plaats zet. Ook in letterlijke zin stil. Want Arfeuilles beeldend werk, ingezet met voorstellingen als Are you ready, are you ready for love? en 2019 (Droomspel) culmineert hier in een absoluut hoogtepunt nl. een doodstille voorstelling waarin alle tekst geprojecteerd wordt op led-schermen, enkel ondersteund door een vernuftige soundscape van Kreng (o.m. Abattoir Fermé) en de schetsmatige choreografie van dansers Veli Lehtovaara en Marcus Baldemar, beiden afgestudeerd aan P.A.R.T.S.

Voorstellingen
België: 19 | Nederland: 7

Première op 17/03/2011 in Theater Malpertuis

Speeldata en tickets
Productie

Theater Malpertuis, Productiehuis Brabant Den Bosch en P.A.R.T.S Brussel

Regie

Piet Arfeuille

Tekst

Piet Arfeuille

Dans

Veli Lehtovaara en Marcus Baldemar

Speeldata

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland.