Met de lijdensweg van de gecensureerde Iraanse Jafar Panahi in het achterhoofd - Panahi mag 20 jaar lang geen films meer maken omdat hij zogenaamd samenzweert tegen de Islamitische Republiek - onderzoekt acteur Thomas Janssens 'wat het doet met een mens wanneer zijn stem in de kiem wordt gesmoord', zijn droom kapotgemaakt wordt, zijn betekenis doorstreept.

Daarvoor omringt hij zich met twee heren die maar al te bekend zijn met het thema van censuur en de immobiliteit en isolatie die er het gevolg van zijn: film- en theatermaker Sabri Saad el Hamus die het woelige Egypte inruilde voor Nederland, en regisseur Mokhallad Rasem (o.a. Toneelhuis), die door de oorlog in Irak in België woont en werkt.

Voorstellingen
België: 17 | Nederland: 3

Première op 27/09/2014 in Theater Malpertuis

Speeldata en tickets
Productie

't Arsenaal Mechelen & Theater Malpertuis

Regie

Mokhallad Rasem

Tekst

geïnspireerd op: Tahar Ben Jelloun (Cette aveuglante absence du lumière, 2001), Wim Kayzer (televisiereeks Van de schoonheid en de troost, 2000), Harold Pinter (One for the road, 1984 en Mountain Language, 1988), Salman Rushdie (Is nothing sacred?, 1990) en Maguerite Yourcenar (Nouvelles orientales, 1938)

Spel

Thomas Janssens en Sabri Saad El Hamus

Speeldata

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland.