Met 4: STILL LIFE dook choreografe Nicole Beutler in de dansgeschiedenis en destilleerde daaruit de essentiële bouwstenen van het dansduet tussen man en vrouw: van de barokke hofdans via Lindy Hop naar de postmoderne dans. De geometrie van vierkant, cirkel en driehoek waren de leidraad voor deze muzikale en beeldende compositie.

Het stuk is een compositie van vijf bewegende stillevens; een dans van de ruimte, een bijzondere hofdans, een paringsdans, een ritueel en een Lichtspiel. Elk deel heeft zijn eigen sfeer en energie, ondersteund door de muziek van Beutlers vaste componist Gary Shepherd aka Streamer – die ondertussen ook bij Malpertuis zijn strepen verdiende dankzij de muziekscore voor Hele dagen in de bomen en Beginners.

"4: STILL LIFE is één en al contradictie. Tussen tijden en stijlen, tussen verwachtingen en realiteit. Het is functioneel en esthetisch, sec en gevoelig, herkenbaar en vreemd, saai en fascinerend. Bijzonder dus.” (de Volkskrant)

OVER NICOLE BEUTELER
De Duitse choreografe Nicole Beutler (1969) komt na een studie Beeldende Kunst aan de Kunstacademie van München in Nederland terecht. In 2009 richt ze haar eigen organisatie NBprojects op van waaruit ze haar performances realiseert. Naast choreografieën werkt ze ook aan lezingen, festivals, installaties en boeken.

Voorstellingen
België: 8 | Nederland: 37 | Duitsland: 3 | Italië: 1 | Denemarken: 2 | Zwitserland: 1 | India: 1

Première op 18/10/2013 in Theater Malpertuis

Speeldata en tickets
Productie

NBprojects & Theater Malpertuis

Choreografie

Nicole Beutler

Dansers

Marjolein Vogels & Benjamin Kahn

Speeldata

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland.