Onder de noemer Malpertuis Studio worden masterclasses en workshops georganiseerd in Theater Malpertuis en krijgen theatermakers residentieruimte om onderzoek te doen in hun parcours als maker. In seizoen 2024-2025 verwelkomen we het collectief More Dogs die een week zal resideren in Malpertuis.

More Dogs is een Belgisch collectief van schrijvers, makers, spelers en muzikanten met Elias Vandenbroucke, Gode Kempen, Viktor De Greef en Julien Neirynck.

More Dogs werkt aan de voorstelling Lost & Found Futures. Ze vertrekken vanuit de stelling van de Britse cultuurhistoricus Mark Fisher dat de (westerse) mens niet meer in staat is zich een toekomst in te beelden. Als antwoord geeft More Dogs een theatraal concert van acht toekomst-songs, acht mogelijke toekomstbeelden die ze zo tastbaar mogelijk willen maken voor het publiek in geluid, beeld en sfeer.

Elk individueel idee voor de voorstelling dat thuis werd voorbereid door de leden van More Dogs, zal collectief worden ontrafeld in Theater Malpertuis en vervolgens gereconstrueerd worden tot iets dat de voorstelling dient. Concreet betekent dit dat er behoorlijk wat geluid zal geproduceerd worden tijdens de residentie.

De makers delen graag hun bevindingen met ons publiek op een toonmoment en dit op vrijdag 21 maart om 19u30.

Speeldata

Theater Malpertuis
Tielt